Aas
Een van de beslissende dingen is het aaskeuze, waar ga je mee vissen ? Ga je vissen met mais,pellets,tijgernoten of boillies ? misschien nog wel wat veel anders als dat. Ik gebruik meestal boillies maar niet zomaar uit de winkel. Die zijn aan de dure kant voor mij (Weinig loon) daarom maak ik ze zelf. Maar hoe maak je nou een eigen boillie ? Dit is wat je nodig bent; Een pan, een mixer, aantal emmers, een maatbeker en een vriezer. Als je proffesioneler wilt draaien ben je ook nog een roltafel en een boilliespuit nodig. Volg het stappenplan hieronder om je eigen boillie te maken in 10 stappen.
1. Zet alles klaar
2. Mix al je recept goed door elkaar heen
3. Weeg je mix en gooi bij elke 100 gram een ei
4. kneed het totdat het een soort klei is
5. maak er grote ronde cilinders van en stop het in je boillie spuit (voor als je boillie spuit hebt)
6. Spuit het deeg in de roltafel (het mondje van spuit moet 3mm kleiner zijn omdat uit zet)
7. Ga met de roltafel heen en weer en daar zijn je boillies
8. Beschik je niet over een roltafel dan pak je een stukje deeg en rol je het met de hand.
9. Als je klaar bent met het rollen kook je de boillies in een pan tot ze drijven. Als ze drijven wacht dan 2 minuten.
10. Laat je boillies drogen, hoe langer je ze laat drogen hoe harder ze worden ( wat je zelf wilt )

 

Veel succes hieronder staan wat fotos over het boillies maken